Blog

5 Μαθηματικά apps για να ακονίσεις το μυαλό σου στις διακοπές

News

27
Aug
SHARE

Άλγεβρα, Γεωμετρία και σπαζοκεφαλιές στην οθόνη του κινητού ή του tablet σου

 

Οι εφαρμογές μαθηματικών σου δίνουν την ευκαιρία να ασχοληθείς με μαθηματικές έννοιες χωρίς να χρειάζεσαι μολύβι και χαρτί. Προσεγγίζουν την άλγεβρα και τη γεωμετρία με διασκεδαστικό και κατανοητό τρόπο και θα σε βοηθήσουν να μη χάσεις την επαφή σου με τα μαθηματικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου κι αν βρεθείς.  

1 Algebra Touch

Κάτι τρέχει με την Άλγεβρα; Αισθάνεσαι ότι το μυαλό σου έχει αρχίσει να ξεχνάει τις αγαπημένες εξισώσεις; Με την εφαρμογή Algebra Touch θα φρεσκάρεις τις γνώσεις σου, απολαμβάνοντας τα υπέροχα εννοιολογικά άλματα της άλγεβρας, χωρίς τους περιορισμούς των παραδοσιακών μεθόδων εκμάθησης. Οι σπαζοκεφαλιές ξεκινούν για ηλικίες από τεσσάρων ετών και πάνω και όλη η οικογένεια μπορεί να κάνει χρήση της εφαρμογής.

2 Shapes 3D - Geometry Learning

Θέλεις να εξερευνήσεις το συναρπαστικό κόσμο των τρισδιάστατων σχημάτων όπως τα πρίσματα και τις πυραμίδες; Έχεις ιδέα τι είναι τα Πλατωνικά στερεά ή τα στερεά από περιστροφή όπως η σφαίρα και ο κώνος; Με την εφαρμογή Shapes 3D, μπορείς να ξεκινήσεις από τα απλούστερα και να εξερευνήσεις σταδιακά τα πιο περίπλοκα, να δημιουργήσεις τα δικά σου γεωμετρικά σχήματα από το μηδέν και να τα ψηλαφίσεις μέσω επαυξημένης πραγματικότητας ή αν είσαι πιο παραδοσιακός να τα εκτυπώσεις και να τα συναρμολογήσεις. Για ηλικίες από τεσσάρων ετών και πάνω.

3 MathStudio

Η εφαρμογή MathStudio, αποτελεί μια πλήρη επιστημονική αριθμομηχανή με εκατοντάδες μαθηματικές συναρτήσεις που καλύπτουν από βασικά μαθηματικά και τριγωνομετρία μέχρι λογισμούς και στατιστική. Θες επίλυση εξισώσεων, ολοκληρώματα, υπολογισμούς παραγώγων και γραφήματα; Το MathStudio τα κάνει όλα και συμφέρει, ειδικά αν οι γονείς σου είναι μηχανικοί, καθώς θα μπορούν να αξιοποιήσουν και οι ίδιοι από την εφαρμογή. Η μαθητική έκδοση προσφέρεται για ηλικίες άνω των τεσσάρων ετών.

4 Isosceles

Η εφαρμογή Isosceles σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από έναν 17χρονο φοιτητή του ΜΙΤ. Αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο γεωμετρίας για τους πάντες: από μαθητές ηλικίας τεσσάρων ετών και πάνω, έως καθηγητές και επαγγελματίες, αλλά και οποιονδήποτε θέλει να σχεδιάσει γεωμετρικά σχήματα. Τα απλά, ευέλικτα εργαλεία σχεδίασης, γραμμές, κύκλοι, τόξα, πολύγωνα και κώνοι, μπορούν να συνδυαστούν για τη δημιουργία σύνθετων σχεδίων. Στη συνέχεια μπορείς να τους προσθέσεις φωτογραφίες και σχόλια και να τα αποθηκεύσεις σε διάφορες μορφές αρχείων όπως vector PDFs και AirPrint.

5 MathBoard

Καλή η τεχνολογία, αλλά μήπως σου λείπει και λίγο ο μαυροπίνακας του σχολείου;  Αν θες να μπεις σε mood τάξης από την οθόνη σου, μπορείς να το κάνεις μέσω της εφαρμογής MathBoard, η οποία επιτρέπει την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων σε περιβάλλον πίνακα, για παιδιά από τεσσάρων ετών και πάνω. Εκτός από τις τυπικές ασκήσεις, περιλαμβάνει μαθηματικές δραστηριότητες που κάνουν τη διαδικασία πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική.