Νέος κύκλος, νέο περιεχόμενο & νέος πανελλήνιος διαγωνισμός στο online μικροσύμπαν μας
Μετά από μία πλούσια διαδρομή, που έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 82.000 ωφελούμενους μαθητές και καθηγητές να αποκτήσουν πρόσβαση στον κόσμο του STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), και οδήγησε στη δημιουργία 289 πρωτοποριακών project από 88 περιοχές της χώρας, το Generation Next επέστρεψε ανανεωμένο για τον 8ο κύκλο του, με αναβαθμισμένο ψηφιακό περιεχόμενο για μαθητές και καθηγητές, καθώς και νέο πανελλήνιο διαγωνισμό.
«Ανακάλυψε – Μάθε – Πειραματίσου» με επίκεντρο την online εκπαιδευτική πλατφόρμα του Generation Next
Θέλεις να ανακαλύψεις πόσο εύκολη και διασκεδαστική μπορεί να γίνει η μάθηση με τη χρήση της τεχνολογίας; «Ανακάλυψε – Μάθε – Πειραματίσου» με επίκεντρο την εκπαιδευτική πλατφόρμα www.vodafonegenerationnext.gr, η οποία πλέον διαθέτει όλο το εκπαιδευτικό υλικό σε οπτικοακουστική μορφή και χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες:
• Ενότητα Discover: σε αυτή θα ανακαλύψεις το STEM και θα εμπνευστείς από παλαιότερα projects και κατασκευές που υλοποίησαν μαθητές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
• Ενότητα Learn: οι βασικές θεματικές του STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) γίνονται παιχνίδι μέσα από βίντεο και tutorials σε μία πληθώρα εκπαιδευτικών ενοτήτων όπως Αστρονομία, App Development, Internet of Things, Citizen Science, Arduino, Έξυπνη Πόλη και Ηλεκτρισμός.
• Ενότητα Create: εδώ μπορείς να παρακολουθήσεις Do it Yourself δραστηριότητες, να πειραματιστείς και να δημιουργήσεις τις δικές σου κατασκευές, καθώς και να πάρεις ιδέες για τη συμμετοχή σου στον διαγωνισμό μας.
Το εκπαιδευτικό υλικό διατίθεται δωρεάν σε οπτικοακουστική μορφή και όλα τα σχολεία και οι οργανισμοί που διαθέτουν όμιλο ρομποτικής / προγραμματισμού / τεχνολογίας μπορούν να το αξιοποιήσουν. Ακόμα όμως και αν το σχολείο ή ο οργανισμός σας δε διαθέτει σχετικό όμιλο, το Generation Next αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να δημιουργηθεί, υπό την επίβλεψη ενός καθηγητή Φυσικής ή Πληροφορικής. Και γιατί όχι να μη λάβετε μέρος στον νέο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next!
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε
Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Generation Next που υλοποιήθηκε πέρυσι, συμμετείχαν ομάδες εφήβων από ολόκληρη την Ελλάδα. Σκέφτηκαν πρωτοποριακά, πειραματίστηκαν, δημιούργησαν περισσότερες από 100 καινοτόμες ιδέες και κέρδισαν καταπληκτικά δώρα!
Όσοι ενδιαφέρονται να σχηματίσουν τη δική τους ομάδα, με επικεφαλής έναν καθηγητή / εκπαιδευτή, και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον πιο συναρπαστικό εκπαιδευτικό διαγωνισμό διεκδικώντας μοναδικά δώρα, τώρα έχουν την ευκαιρία! Η διαδικασία συμμετοχής παραμένει η ίδια και οι σημαντικές ημερομηνίες είναι:
Μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021:
• Παρακολούθηση μαθημάτων από τις συμμετέχουσες ομάδες και επιλογή του τοπικού προβλήματος που θα επιλύσουν.
• Υποβολή συμμετοχής από τον υπεύθυνο καθηγητή της κάθε ομάδας.
31 Ιανουαρίου – 15 Φεβρουαρίου 2021: Κατάθεση των project από τον υπεύθυνο καθηγητή της κάθε ομάδας.
Μάρτιος 2021: Ανακοίνωση των νικητών.
Virtual Classrooms για τους Generation Next «coaches»
Μία από τις καινοτομίες του 8ου κύκλου του Generation Next, είναι ότι για πρώτη φόρα καθηγητές από όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να εγγραφούν και να συμμετέχουν σε μία σειρά από δωρεάν Virtual Classrooms διάρκειας 7 εβδομάδων, που θα καλύψουν όλες τις εκπαιδευτικές ενότητες της πλατφόρμας. Εφόσον το επιθυμούν, με την παρακολούθηση όλων των ενοτήτων και την επιτυχή διεκπεραίωση σχετικού τεστ στο τέλος κάθε ενότητας, μπορούν να λάβουν το «Generation Next Certificate» και να αποτελέσουν πλέον έτοιμους «coaches» για να συμμετάσχουν στον νέο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next με τις ομάδες τους.
Τα Generation Next Virtual Classrooms είναι διαθέσιμα για τους εγγεγραμμένους καθηγητές της πλατφόρμας. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν εδώ.
Δωρεάν online STEM Labs για μαθητές και καθηγητές απομακρυσμένων περιοχών
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19, φέτος τα δωρεάν εξωσχολικά STEM Labs για μαθητές και καθηγητές απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, θα πραγματοποιηθούν σε «ψηφιακές» αίθουσες.
Στα online εργαστήρια, διάρκειας 10 εβδομάδων, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν στην STEM τεχνογνωσία, τις εκθετικές τεχνολογίες και τον προγραμματισμό, να πειραματιστούν με Arduino σένσορες και να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές προκειμένου να προσφέρουν λύσεις σε τοπικά προβλήματα.
Μέχρι σήμερα, μέσω των εργαστηρίων STEM, έχουν εκπαιδευτεί 1.900 μαθητές και 160 καθηγητές σε 54 περιοχές της χώρας. Στον 8ο κύκλο τη σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές σε Καστελλόριζο, Άγιο Ευστράτιο, Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, Καλυθιές Ρόδου, Λέρο, Σαντορίνη, Βάμο Χανίων, Χανιά, Βόνιτσα, Καλαμάτα και Καρδίτσα.
Μην αργείς λοιπόν. Μπες στο μικροσύμπαν μας και εξερεύνησε τις πολυάριθμες online επιλογές του!